filizcelezzetler

>Kara lahana yemeği

Posted on: January 3, 2009

> malzemeler;
2 bağ kara lahana
1 baş soğan
1 kase haşlanmış barbunya
1 kase haşlanmış mısır
1 kaşık salça
3,4 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvıyağ
tuz,kırmızı toz biber
4,5 kaşık mısır unu
yapılışı;
lahanalar ayıklanıp yıkandıktan sonra 5,10 dakika haşlanır.haşlandıktan sonra ince ince kıyılır.diğer tarafta tencereye sıvıyağ konur kıyılmış soğanlarda kavrulmaya başlanır.sırasıyla salça,lahana,barbunya,mısır,tereyağ ve kaynamış su eklenir.pişmeye bırakılır.pişmeye yakın mısır unu,tuz ve biberi eklenir.mısır unu önce konursa tencerenin dibi tutar.hepsi kaynayınca altı kapatılıp,yemek biraz dinlenmeye bırakılır.afiyet olsun..

1 Response to ">Kara lahana yemeği"

>selam canımvalla yemeğin tam bana göre olmuş. bir karadenizli olarak bayılırım doğrusu. ellerine sağlık canım. sevgiler..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: