filizcelezzetler

>Kıymalı brüksel lahana

Posted on: January 16, 2009

>

Malzemeler;
yarım kilo brüksel lahanası
100 gr kıyma(istediğiniz miktarda)
1 baş soğan
sıvıyağ,tuz,karabiber,salça
yapılışı;
lahanalar ayıklanıp yıkanır,lahanalar ikiye kesilir.bütünde konulabilir.ama hem daha çabuk pişmesi hemde lokmaların küçük olmasını istediğim için ikiye kestim..önce soğan ince ince doğranır ve iki kaşıık sıvıyağda kavrulur.kıyma eklenir ve kavrulur.salçası tuzu karabiberi eklenir.lahanalar konur 2 bardak sıcak su eklenir.en fazla 10 15 dakika kısık ateşte pişirilir.afiyet olsun..

3 Responses to ">Kıymalı brüksel lahana"

>ilk baktığımda (resmin küçük haline)bol fıstıklı şöbiyet gibi duruyordu.brüksel lahanasını hiç yemedim ellerine sağlık olsun sevgilerimle fikriye

>ben bürüksel lahanasını hiç pişirmedim… denemek istiyorum…eminim lezzetlidir… bende şu anda lahana yemeği pişiriyorum… ellerine sağlık…

>sebze yemegini denedik ailecek cok begendik daha degisik tariflerini bekliyoruz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: