filizcelezzetler

>Aşure

Posted on: January 23, 2009

>
Malzemeler;(20 kase için)
3 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasülye
2 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı ceviz veya fındık
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
tarçın,karanfil
5 su bardağı su
Yapılışı;bugday,fasulye,nohut,kuru üzüm
1 gece önceden ıslatılır.ertesi gün ayrı ayrı haşlanır.ceviz veya fındık çekilir.hepsini bir tencerede suyuda eklenerek bir,iki dakika kaynatılır.en son şekeri konur.tadı ayarlandıktan ve koyuluğu kıvama gelince altı kapatılır.kaselere boşaltılır.üzerine tarçın ceviz ile süslenerek dağıtılır…istenirse başka malzemelerde konulabilir.ben biraz sade seviyorum.incirli,bol üzümlü aşureden fazla hoşlanmadığım için böyle yaptım..dağıttığım insanlarda inşallah beğenmişlerdir..zaten ilk defa yaptım.ama ben beğendim.çünkü ağız tadıma göre olmuş.afiyet olsun..

5 Responses to ">Aşure"

>Asure en sevdigim tatlıdır. Yaptıgımda buzluguma bile koyarım canım cektiginde yiyebileyim diye :)Cok lezzetli görünüyor ellerine saglık canım ALLAH kabul etsin.sevgiler

>allah kabul etsin cok guzel olmus canim eline saglik.Mimlendin arzu edersen cevaplarmisin ,sevgiler

>canım ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.Allah Kabul Etsin Evinden bereket eksik olmasın Sevgilerimle fikriye….

>ellerine sağlık arkadaşım…yedik çok güzel olmuş…Allah kabul etsin..annen gelmiş gözün aydın…kolay gelsin…

>allah kabıul etsin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: