filizcelezzetler

>ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI

Posted on: March 27, 2009

>

Malzemeler;
1 kilo kara lahana
içi;3baş iri soğan
2 bardak pirinç
bol sıvıyağ yada zeytinyağı
1 kaşık salça
bol kuru nane
incekıyılmış maydonoz
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı;
İç malzemelerin hepsi biraz kavrulur ,karalahanalar ayıklanıp haşlanır,iç konup sarılır.tencereye dizilir,üzerine su ve sıvıyağ gezdirilir,kısık ateşte yarım saate yakın pişirilir…
Normalde zeytinyağlı dolmalara salça konulmadığını biliyorum ama ben iç malzemesine salçada ilave ediyorum,lezzetini artırdığını düşünüyorum..afiyet olsun..

15 Responses to ">ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI"

>Kara lahana ile hiç dolma yapmadım.Ama yedim güzeldi.Sizin dolmalarda muhteşem görünüyor….Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle…

>Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Zonguldak’ın lahanası da ayrı bir lezzettir. İstanbul’da satılanlarda aynı tad yok. Sevgilerimi gönderiyorum.

>NE YAPTIN SEN FİLİZ YA…HARİKA OLMUŞLAR VALLA… KOMŞUYA YOKMU? ELLERİNE SAĞLIK CANIM…

>Cok nefis canim benim, yaprak sarmasindan daha cok severim kara lahana sarmasini. Yumusacik olur. Ohhh… afiyetle yemissindir. Ellerine saglik canim benim öpüyorum

>KARALAHANA DOLMASI HARIKA ELLERINE SAGLIK CANIM BENIMNASIL SEVERIM OLSADA YESEMSEVGILER

>karnım açken yemek bloglarına bakmıyayım diyorum ama buna dayanamadım ..offf kokusu taaa buraya geldi .

>Kalem dolmaya gel abla kalem bunlar kaleeeem.Hahahaaaa cok komik oldu,ama gercekten karalahanayi bu kadar ince saran gormemistim.Yasla alakasi olsa gerek laf aramizda…Kendim de samadim desem yalan olmaz.Sadece bir kez denedim ama kokusundan oturu hemen biraktim.Sevenlere ve deneyenlere afiyet olsun diyebilirim sadece, basta da sana.

>sa.Canım ziyaretin için tşk.bende çok severim karalahanayı bu saate bile yerim ellerine sağlık.A.E.O

>Merhaba canim,valla böyle güzel dolmalara kim hayir diyebilir ki? Cok leziz olduklari belli oluyor zaten resimden, ellerine saglik diyorum.Zonguldak’ta oldugunu görünce birkac satir yazmak istedim, bizde Kdz. Eregli’deniz, daha dogrusu esim, ben kendim Gümüshaneliyim ama artik bizde Zonguldakli sayiliriz dimi?Sen Zonguldagin neresindensin, icinden galiba öyle tahmin ediyorum. Neyse, fazla uzatmadan hemen gidiyorum, banada beklerim canim.Selam ve sevgilerimle..

>benim en sevdiğim yemeklerdendir. henüz evde kendim denemedim. anneler sağolsun onların sayesinde tediyoruz. elinize sağlık.sevgiler

>Amanda aman karalahana dolması gördüm gibi.evet doğru görmüşüm.bolu’da öğrendim çokkk yedim vede yaptım…helede ilk kar yağmalıymış üstüne daha lezzetli olurmuş.komşum devrek’tende getirirdi seviyorum diye.incecik kıvıran kalem ellerine sağlık sevgili filiz..sevgiler.

>ellerine sağlık canım annemde hep yapar ve bizler de afiyetle yeriz blogunun görünümü de çok hoş olmuş sevgilerimle

>CANIM ELLERİNE SAĞLIK …

>Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

>Ellerine sağlık canım, sarman nefis görünüyor. Bizde harcına salça koyuyoruz, tadı daha güzel oluyor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: