filizcelezzetler

>ETLİ LAHANA VE KURU BİBER DOLMASI

Posted on: May 3, 2009

> Uzun zamandır blogumu güncelleyemedim,Ankara’daydım, ailemle hasret giderdim..Ama bu arada boş durmadım ve hoşuma giden lezzetlerin fotograflarını çektim..Bu dolma annemin hünerli ellerinden..Gerçekten nefisti..Annecimin ellerine sağlık diliyorum..
Malzemeler;
8,10 yaprak ayıklanmış,haşlanmış lahana
10 tane kuru biber(isteğinize kalmış),(sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır)

iç malzemesi;1/2 kıyma
3 baş soğan
2 bardak pirinç
1/2 su bardak sıvıyağ
2 adet ince rendelenmiş domates
1 kaşık domates salça,1 kaşık biber salçası
nane,karabiber,kırmızı biber,tuz

Yapılışı;
Soğan ince ince kıyılır,kıyma ve diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır,baharatlar isteğe göre konur.haşlanan lahanalar ve biberler sarma gibi sarılır,tencereye dizilir.salçalı su ve sıvıyağ gezdirilir,pişmeye bırakılır,isteğe göre yogurtla veya limonla servis edilir..Afiyet olsun..

4 Responses to ">ETLİ LAHANA VE KURU BİBER DOLMASI"

>merhabalar canım bir geldin pir geldin merak ettim seni doğrusu bidaha bu kadar uzun kaybolma sevgilerimle fikriye

>süper görünüyorlar canımm…

>çok güzel görünüyor canım eline yüreğine sağlık.sevgiler….

>etli lahanaya bayılırım.ama yapamam.çünkü sadece ben yiyiyorum.başka kimse sevmiyor evde.koca bir tencereyi de ben yiyince malum kilolar alıp başını gidiyor.ama size afiyet olsun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: