filizcelezzetler

>PATATESLİ MANTI

Posted on: May 3, 2009

> Bu enfes görüntü annem ve yasminciğimin ortak yapımı..Arada benimde yardımlarım olmadı değil..Hamuru annem yoğurdu,yasemin açtı beraber kapattık..Lezzeti her zamanki gibi yerindeydi..

Malzemeler;
1 pazı hamuru(büyük bir portakal büyüklüğünde) için;
(1 pazıdan ,1 tepsi çıkıyor)
1 yumurta,un, su ,tuz gerekli…

Yapılışı;
Hamur katı olacak şekilde yoğurulmalı ve biraz dinlenmeye bırakılmalı…Bu arada içi için; haşlanmış 2 patates ezilir,ince kıyılmış soğanda kavrulur,karabiber ve tuz eklenir.
Hamur ince bir şekilde açılır,açıldıktan sonra kare kare kesilir,ve iç konulduktan sonra muska gibi kenarlarına iyice bastırılarak kapatılır.
Geniş bir tencerede hamurların pişmesi için su kaynatılır ve kaynamış suya bir iki damla yağ damlatılır. Muskalar içine aktarılır,fazla karıştırmadan ve hamur erimeden süzgeç kaşıkla servis tabağına alınmalıdır.Servis edilecek kaba alınan mantının üzerine sarmısaklı yoğurt ve erimiş tereyağlı kırmızı biberli sos dökülür..Afiyet olsun..

2 Responses to ">PATATESLİ MANTI"

>oooohhhh afiyetler olsun canım hepinizin ellerine sağlık.iyi haftalar diliyorum.izmirden sevgiler…

>elbirliğiyle enfes olmuş.ellerinize sağlık canım.sevgilerimle…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: