filizcelezzetler

>KARNIYARIK

Posted on: May 9, 2009

> Malzemeler;
5-6 tane ince patlıcan,200 gr kıyma,2-3 domates,2-3 tane yeşil biber,maydonoz,1 kaşık salça,2 tane kuru soğan,tuz,karabiber,3 diş sarmısak
Yapılışı;
Patlıcanlar alacalı soyulur,çatal batılırılır,kızgın yagda kızartılır..kızaran patlıcanlar bir tepsi yada geniş bir kaba alınır, patlıcanlar bıcakla iç konulacak şekilde yarılır..içi; soğan ince kıyılır,kavrulur,kıyma eklenir,kavrulur,üzerine rendelenmiş domates,salça,ince kıyılmış biber,maydonoz ve baharatları eklenir..biraz kavrulduktan sonra kızaran patlıcanların içi doldurulur..ufak bir kapta salçalı su hazırlanır ve tepsinin dibine dökülür,fırına verilir..üzeri kızarıncaya kadar pişirilir..afiyet olsun..

3 Responses to ">KARNIYARIK"

>Hımm karnıyarık nefis yanındada pilav ellerine sağlık canım….Anneler günün ktlu olsun…

>ellerine sağlık ikiside çok güzel görünüyor ikisinide çok severim… anneler günün kutlu olsun…

>ANNELER GÜNÜNÜ KUTLAR GÜZEL BİR HAFTA DİLERİM…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: