filizcelezzetler

>TAVUKLU MANTAR SOTE

Posted on: May 9, 2009

> Malzemeler;
Yarım kilo kültür mantarı,2 baş soğan,sıvıyağ,1 tavuk göğsü,tuz,karabiber,kırmızı biber,2 veya 3 domates,2 yeşil biber..
Yapılışı;Mantarlar temizlenip,limonlu suda yıkanır ve pecete ile silinir.Soğan ince kıyılır,sıvıyağda kavrulur,tavuk ve mantarlarda doğranır, önce tavuk,sonra mantarlar kavrulur,domates ve yeşil biberlerde ince ince kıyılır ve kavrulur, diğer malzemelerde katılır.kısık ateşte,15,20 dakika pişirilir…

4 Responses to ">TAVUKLU MANTAR SOTE"

>su an yemek pişmekte umarım güzel olur

>bende yapıcam , umarım güzel olur…

>mantarlar neden limonlu suda yıkanır?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: