filizcelezzetler

>ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Posted on: May 14, 2009

> Malzemeler;(4 kişilik)
2 su bardağı barbunya
3 domates
2 kuru soğan
2 yeşil biber
1 bağ maydonoz
1/2 su bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz,1 adet kesme şeker,yarım limonun suyu
Yapılışı;
Barbunya taze değil ise 1 gece öncesinden ıslatılır..Ertesi gün ıslatılan barbunya kara suyu çıkana kadar haşlanır..Ezilmemesine dikkat edilmelidir..Eğer barbunya taze ise ıslatmaya gerek kalmadan 10 dakika haşlanması yeterlidir…
Tencereye önce zeytinyağı konur,soğanlar ince ince kıyılır yağda kavrulur,domateslerin kabukları soyulur,ister rendelenir,ister ufak ufak doğranır soğanlar ile biraz kavrulur,yeşil biberler ince ince kıyılır,yarım limonun suyu ve 1 adet kesme şeker,1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.Haşlanmış,süzülmüş barbunyada eklenir,1 bardak kaynamış su konup,pişmeye bırakılır,ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydonoz katılır,soğuk servis edilir..Afiyet olsun..

2 Responses to ">ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA"

>en sevdiğim zeytinyağlı yemektir.ellerine saglık.nefis gözküyor.

>ellerine sağlık canım enfes olmuş salatanada reçeline de bayıldım çok güzeller sevgilerimle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: