filizcelezzetler

>EV USULÜ LAHMACUN

Posted on: June 3, 2009

> Malzemeler;
Hamuru;(5 lahmacun için)
1,5 bardak ılık suda,1/2 pkt yaşmaya eritilir,2 kaşık sıvıyağ,tuz ve unu eklenir,katı bir hamur yapılır..

Üst malzemesi için;
200 gr kıyma
2 baş soğan
2 domates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
yarım bardak su
biraz sıvıyağ
1 yeşil biber
kırmızı biber,karabiber,tuz
Yapılışı;
Üst malzeme;Soğan soyulur,domatesler,biberler yıkanır,dörde beşe bölünür,kıymada ilave edilip rondoda iyice kıyılır.Baharatlar,sıvıyağ,su da eklenir.iç malzeme hazırlanmış olur..
Hamur;Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.Servis tabağı kadar olana dek açılır.Açılan hamurun üzerine yapılan iç malzeme(malzeme çig olmalı, pişirilmemelidir) kaşık yardımıyla sürülür..İster fırında ister teflon tavada üstü kızarana kadar pişirilir.. Maydonoz,yeşil salata ve limonla servis edilir.Afiyet olsun..

Ben biraz fırınımın azizliğine uğradım..Bir tarafını çok kızarttı,biraz da kuru oldu,daha önce teflonda denemiştim,o daha yumuşak oluyor..Ama hamur ve iç malzemeler gerçekten lezzetliydi..Denemenizi tavsiye ederim..Afiyet olsun..

2 Responses to ">EV USULÜ LAHMACUN"

>Buz gibi bir ayranla birlikte ne güzelde yenir :)) ellerine sağlık filizcim.

>hastayken lahmacunla uğraşıyorsan iyiyken neler yaparsın sen arkadaşım…ellerine sağlık…geçmiş olsun…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: