filizcelezzetler

>TAVUKLU MAKLUBE

Posted on: August 27, 2009

>

Malzemeler,
1 bütün tavuk
2 adet iri patates
2 adet patlıcan
kızartmak için sıvıyağ
1,5 su bardağı pirinç
tuz,karabiber
Yapılışı;Önce tuzlu suda tavuk haşlanır,daha sonra patates ve patlıcanlar istenilen şekilde kesip kızartılır.Bu arada haşlanmış olan tavuk küçük parçalara bölünür.Ayrıca pirinç de sıcak tuzlu suda ıslanır.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart.Tencerenin en altına didiklenen tavuklar dizilir ve hafifce bastırılır.Sonra sırayla patates,patlıcan ve suyu süzülmüş yıkanmış pirinç enüste gelecek şekilde tencereye dizilir,en son tavuğun haşlanan suyu kepçe yardımıyla tencerenin kenarından yavaşca dökülür..Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup altı kapatılır..Servis yapılacağı zaman büyük bir servis tabağına ters çevrilir..

2 Responses to ">TAVUKLU MAKLUBE"

>TEŞEKÜRLER CANIM TARİF İÇİN İLK FIRSATTA DENİCEM SEVGİLERİMLE

>bu tarifin güzele benziyor yarın deniyecegim ellerine saglık marifetli kardesim öpüyorum seni iyi ramazanlar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: