filizcelezzetler

>FASÜLYE KIZARTMASI

Posted on: October 23, 2009

>

Malzemeler,
Yarım kilo fasülye
2 kaşık un (isterseniz mısır unu)
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Fasülyelerin uçları kesilir,yıkanır,derin bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır,pişince suyu süzülür.Düz bir tabağa un ve tuz konur,fasülyeler una bulanır(balık unlar gibi), 2-3 kaşık kızaratacağınız  tavaya  sıvıyağ gezdirilir ,kızınca fasülyeler dizilir arkalı önlü kızartılır..Üzerine yoğurt ,domates sosu v.s. dökmüyoruz,bu şekilde servis ediliyor..
Tavsiye ederim çok güzel oluyor,Fasülye yemeği yemeyen çocuğunuz varsa bi de böyle deneyin..Afiyet olsun..

20 Responses to ">FASÜLYE KIZARTMASI"

>hmmm ellerine saglik canim bu sekilde galeta unlu bakla kizartmasi yemistim daha once bunu hic denemedim denesem hicde fena olmaz sanirim;))sevgilerimle

>çook güzel görünüyorda bişeyi merak ettim sdece uçlarını alınca kenarlarından daha sonra kılçık çıkmıyormu?*

>Ben hiç yemedim,lezzetini çok merak ettim.. ellerine sağlık ..Güzel bir hafta sonu diliyorum..

>Ellerine saglik canim.Bende yaparim ve cok severek yeriz.Fasulye kavurmasida bilirmisin?O da cok lezzetli olur.Sevgilerle.

>aaaaaayyyy….çoook severim…fasulye kızartmasını asla es geçmem yerim…ellerine sağlık…çok güzel olmuş…

>Ellerine saglik cok guzel olmus.Bende hamsi gibi unlayip tavaya diziyorum ezilmis sarmisaklar serpip ikinci kati diziyorumalt ust kizartiyorum oda super oluyor sarmisak seviyorsan dene derim Sevgiler canim

>rahmetli yengem yapardı ilk duduğumda garipsemiştim ama taze küçük fasulye cok lezzetli oluyor…

>hiç tatmadım.ama görüntü güzel

>Merhaba. İlk defa duydum ve tarifine bayıldım, ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim, üzerine sarımsaklı yoğurt veya domatesli sos olur mu? Sevgiler.

>karadeniz yemeği.ben de burada gördüm..ellerine sağlık canım…

>Canım ne kadar güzel bir tarif olmuş bu böyle.Bayıldım.Ellerine sağlık canımsevgilerimle

>Tadını merat ettim sevgilerimle…Elerinize sağlık..

>hiç denemedim ne değişik tarif ellerine sağlık canım sevgiler

>Canımcım ellerine sağlık. Fasülye kızartmasını hiç yemedim. Ama kızartma olayı işin içine giriyorsa illaki güzeldir. Vallahi acil denemek istiyorum. Çoook öpüldün,Canan

>Selam canım,Bende karadenizliyim ama hiç denemedim fasülye kızartmayı eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık…Çok öpüyorum…

>Hic denemedim bugune kadar, aklima da hic gelmedi ne yalan soyleyeyim:) Denemek lazim, ellerinize saglik!

>Çok severim bende dün yaptım.eline sağlık

>filiz gı duyduğuma göre eve tahin almışın:)benim blogda bi tahinli kurabiye tarifi var eski kayıtlarda bak o dehşet güzel oluo hemde hiç margarin yok.tavsiye edireeeeeeeeeeem

>Yemegini cok severiz. Böyle kizartmasida eminim cok enfes olur. Ellerine saglik canim. Bende bir deneyeyim. cok öpüyorum arkadasim

>ellerinize sağlık.bol yağdamı kızartacağız acaba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: