filizcelezzetler

>TAVA BÖREĞİ…

Posted on: October 30, 2009

>

  

                 

Bu tarifimi P.D.Ç.S.E.46 evsahibesi arkadaşımız http://nurmutfakta.blogcu.com/ ‘a gönderiyorum…

Malzemeler;
2 yufka,peynir,sıvıyağ
Yapılışı;
Öncelikle tava kızdırılır biraz sıvıyağ gezdirilir..Yufkanın ilki tavaya katlamadan ,bölmeden,büzerek konur.üzerine tekrar gezdirilir,peynir yada istenilen malzeme konur,ikinci yufkda ilki gibi büzerek yerleştilir,Altı pişen böreğin tersi servis tabağı ile çevrilir.bu sefer üst taraf alta geçmiş olacak ,iki tarafada nar gibi kızarana kadar alt üst çevrilir,isteğe göre tekrar yağ gezdirlir..sıcak servis edilir..ben genelde kahvaltıda tercih ediyorum,miss gibi oluyor..

8 Responses to ">TAVA BÖREĞİ…"

>tavada pişen böreği daha çok seviyorum…çıtır çıtır oluyor… oooohh mis gibi olmuş…ellerine sağlık…kolaylıklar diliyorum…

>çok güzel görünüyor hayatım eline sağlık.güzel bir hafta sonu diliyorum.sevgiler.

>Ani bir misafirim geldiğinde hemen mutfağa koşar bu böreği yaparım. Çayın yanında enfes oluyor.Tıpkı senin böreğin gibi canımEllerine sağlıksevgilerimle

>Filizcim çocuklara hazırlanacak harika bir börek,bende çok severim..ellerine sağlık..

>harika bir lezzet ben yalancı su böreği diyorum:DEllerine sağlık canım…

>ETKİNLİKTEN MERHABAellerine sağlık canım katılımın için teşekkür ederim yine beklerim sevgiler..

>filizcim tava böreği hastasıyım ben..kesinlikle favorimiz..biraz farklı yapıyoruz ama..çok pratik ve tam kahvaltılık bir lezzet..ellerine sağlık canım..

>merhaba sayfanızı gezdim çok güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık sevgilerimle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: