filizcelezzetler

>TUZLU KURABİYE..

Posted on: March 11, 2010

>

Yapılışı;1 pkt yumuşamış margarin,2 yumurta akı içine(sarıları üzerine),1-2 kaşık yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,1 kabartma tozu,1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,yeteri kadar un.hepsi yoğurulur,çok katı olmayacak şekilde hamur elde edilir.Hamur ikiye üçe bölünüp yarım santim kalınlığında tezgahta açılır,kurabiye kalıpları ile çıkarılır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir,200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..

3 Responses to ">TUZLU KURABİYE.."

>aldım bir tane filizcim…çok güzel görünüyor…yani az sonra mutfağa girip çiğ börek yapmıycak olsam hemen tarifini yapardım….sizlere afiyetler olsun…öpüyorum canım…

>Hıımm…Ellerinize sağlık kurabiyeler çok leziz görünüyor..ellerinize sağlık:)))Hemen tarif defterime yazıyorum:)))

>ama bunlarrr cok güzelelimi uzatsam da bende bir tane alsammmmm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: